Lid worden

Natuurpunt

Natuurpunt is dé vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Als lid ondersteun je de aankoop van natuur in je buurt. Je beschermt deze gebieden voor nu en in de toekomst. Meer natuur betekent meer ruimte voor planten en dieren om zich te ontwikkelen. En voor jou: meer natuur om van te genieten.

Als lid voer je ook mee druk op het beleid. Natuurpunt strijdt voor de natuur bij lokale, Vlaamse én Europese overheden. Onze kennis over de toestand van de natuur vormt een grote troef. Dankzij het groot aantal leden, nu al meer dan 110.000, klinkt onze stem steeds luider. Alle steun helpt. Ook die van jou.

Maar er zijn ook nog heel wat andere ledenvoordelen:

 • Welkomstpakket
  Als lid van Natuurpunt, ontvang je bij de verzending van het eerste Natuur.blad een welkomstpakket met een fiets- en wandelgids, een cd met vogelgeluiden, actuele folders, de Natuur.winkel-catalogus en veel meer…
 • Driemaandelijks Natuur.blad
  Vier maal per jaar ontvang je ons nationaal tijdschrift Natuur.blad , boordevol informatie over de natuur in Vlaanderen.
 • Korting in de Natuur.winkel en tal van andere winkels
  Natuurpunt heeft ook een winkel! Je vindt er wandel- en fietsgidsen, over verrekijkers tot vogelvoer. Kan je niet tot in Mechelen komen, dan kan je ook online winkelen op winkel.natuurpunt.be. We sturen je bestelling toe. Meer informatie over de andere winkels waar je korting krijgt vind je hier.
 • Klimop
  In Zuid-West-Vlaanderen geeft je lidmaatschap nog eens recht op een gratis abonnement op het kwartaalschrift Klimop. Het tijdschrift in kleur brengt informatie over natuur, milieu en landschap in Zuid-West-Vlaanderen.

Als lid van Natuurpunt ben je automatisch aangesloten bij de lokale afdeling in je gemeente en bij Natuur.koepel vzw. Zo draag je jouw steentje bij voor de natuur in Vlaanderen. Een gezinslidmaatschap kost 38 euro per jaar.

Velt

Je wil zelf milieuvriendelijk en ecologisch koken, tuinieren of leven? Je bent ervan overtuigd dat je omgeving groener kan en moet, maar hebt het gevoel alleen te staan? Sluit je dan aan bij Velt!

Ook bij Velt heb je heel wat  ledenvoordelen:

 • Je krijgt een leuk welkomstpakket
 • Ons tijdschrift Seizoenen valt zes keer per jaar in je brievenbus
 • Je kunt onze boeken bestellen tegen een flink verlaagde prijs
 • Je krijgt een grote korting bij de samenaankoop biobloembollen (mei) en zaden (november)
 • Op vertoon van je lidkaart krijg je korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops. Ontdek ze hier allemaal!
 • Bij je lokale afdeling staan er gezellige en interessante activiteiten op het programma
 • Je ontvangt onze nieuwsbrief bomvol eco-nieuwtjes en praktische tuin- en keukentips.

 Een gezinslidmaatschap kost 35 euro per jaar.

JNM

JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu. Samen trekken we het hele jaar door de mooiste natuurgebieden in en laten we ons betoveren door de zotste waarnemingen. We nemen zelf een zaag of schop in de hand en maken ruimte voor natuur. Bovendien gaan we op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven en proberen we anderen daar ook warm voor te maken.

En tijdens de zomermaanden? Dan genieten we samen met vrienden van de natuur op één van de veertig kampen in binnen- en buitenland.

Je bent al welkom bij JNM vanaf het tweede leerjaar. Tot het zesde leerjaar mag je jezelf pieper noemen. Vanaf het eerste middelbaar word je ini en in het vierde middelbaar dopen we je om tot gewoon lid. Na je 26ste zetten we je niet bij het huisvuil, maar verwennen we je als oude sok!