Nieuws

Doe mee met de Dag van de Natuur!

Gepost op: 9 september 2020

Tijdens de Dag van de Natuur leef je je helemaal uit in een prachtige omgeving. Je maakt er kennis met vrijwilligers die het hele jaar door de natuur in je buurt beheren. En zo kunnen zij tijdens de Dag van de Natuur grotere klussen klaren. Kom alleen, met je familie, vrienden of collega’s. Ook jeugdverenigingen zijn van harte welkom!

Vacature voor coördinator

Gepost op: 30 juni 2020

Natuur.koepel vzw is voor onmiddellijke indiensttreding op zoek naar een coördinator voor de vrijwilligerswerking. Ben je sterk in communicatie, kan je zowel zelfstandig als in team werken, heb je een hart voor natuur en milieu en ben je bereid je bij te scholen waar nodig? Dan is deze vacature misschien iets voor jou! Solliciteren kan tot uiterlijk 21 juli 2020.

Nieuwe wandelgids voor Z-W-Vlaanderen

Gepost op: 29 juni 2020

Van de stapsteentjes in Tiegem over de oude spoorwegberm in Waregem. Via kleine wegeltjes in Bellegembos naar de smokkelpaden op de schreve… In Zuid-West-Vlaanderen liggen nog heel wat trage wegen verscholen. De vrijwilligers van de Werkgroep Trage Wegen zochten én vonden 18 verrassende natuur- en landschapswandelingen.

Bestel je inheemse bomen en struiken

Gepost op: 29 juni 2020

Hou je van een bijen- of vogelvriendelijke tuin, heb je een boontje voor klimplanten of wil je graag kunnen snoepen van je tuin? Dan is onze verkoopactie zeker iets voor jou! Alle info en de bestelmodule vind je op onze website. Verschillende steden en gemeenten geven trouwens 5 euro korting bij je bestelling via deze campagne. Zeker doen dus!

#Coronatuurvanbieoes

Gepost op: 20 april 2020

Elk nadeel heb z’n voordeel. Onder dat mom proberen we ook positieve zaken te zien in de huidige crisis. Eén van die positieve zaken is dat heel wat mensen de natuur in hun buurt ontdekken. Ondanks het feit dat we in een sterk verstedelijkte regio wonen is er nog heel wat leuke natuur in Zuid-West-Vlaanderen te vinden. Deel jouw plekje via #coronatuurvanbieoes

Alle activiteiten worden afgelast

Gepost op: 16 maart 2020

Omwille van de maatregelen in verband met het Coronavirus worden voorlopig alle activiteiten van Natuurpunt in Zuid-West-Vlaanderen afgelast. Van zodra er meer duidelijkheid is over wanneer de afgelaste activiteiten opnieuw kunnen plaatsvinden zullen we hierover communiceren via onze website en Klimop.flits.

Wildebras wint Klimop.award

Gepost op: 27 januari 2020

Elk jaar reikt Natuur.koepel de Klimop.award uit aan een initiatief die een vooruitstrevende rol speelt op vlak van natuur en/of milieu in de regio. Dit jaar ging de prijs naar de organisatie Wildebras. Wildebras, vooral actief in Kortrijk en Wevelgem, zet in op het stimuleren van spelen in de natuur. Kinderen leren risico’s inschatten, hun grenzen aftasten, worden er sterker van. Het is gezond en goed voor de ontwikkeling van allerlei vaardigheden. En last but not least: kinderen leren zo de natuur kennen en waarderen. We wensen Wildebras en de kinderen veel speelplezier en vuile kleren!
De Klimop.award bestaat dit jaar uit een werk van Leander Depypere, geprint zonder oplosmiddelen op FSC-gelabeld berkenhout.

Nieuwjaarsreceptie

Gepost op: 8 januari 2020

Alle leden van Natuurpunt, Velt en JNM zijn uitgenodigd op de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie – netwerkmoment – van Natuur.koepel en de uitreiking van de prestigieuze ‘Klimop.award’. Op het programma: een natuurwandeling en de uitreiking van de Klimop.award. Nadien genieten we van een gratis pakje friet tijdens de receptie.

Al lid van Natuurpunt?

Gepost op: 6 januari 2020

Natuurpunt is dé vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Als lid ondersteun je de aankoop van natuur in je buurt. Je beschermt deze gebieden voor nu en in de toekomst. Meer natuur betekent meer ruimte voor planten en dieren om zich te ontwikkelen. En voor jou: meer natuur om van te genieten. Bovendien zijn er heel wat ledenvoordelen.

Maak het groener

Gepost op: 4 januari 2020

Hou je van een bijen- of vogelvriendelijke tuin, heb je een boontje voor klimplanten of wil je graag kunnen snoepen van je tuin? Dan is onze verkoopactie zeker iets voor jou! Ook in 2020 organiseren we een verkoopactie van bomen, struiken en klimplanten. Hou zeker onze website in de gaten! In de loop van juni zal je opnieuw je plantgoed kunnen bestellen.