Op stap

Nieuwe wandelgids voor Zuid-West-Vlaanderen

Van de stapsteentjes in Tiegem over de oude spoorwegberm in Waregem. Via kleine wegeltjes in Bellegembos naar de smokkelpaden op de schreve… In Zuid-West-Vlaanderen liggen nog heel wat trage wegen verscholen. Deze wandelpaden brengen je van het ene dorp naar het andere, dwars door het landschap tussen Mandel, Leie en Schelde. De vrijwilligers van de Werkgroep Trage Wegen Zuid-West-Vlaanderen zochten én vonden 18 verrassende natuur- en landschapswandelingen vol waardevolle natuurgebiedjes, lokale ontdekkingen en boeiend erfgoed. Een uitgebreide beschrijving en een duidelijke kaart helpen de wandelaar onderweg. Tussendoor geven heel wat weetjes over natuur, landschap en erfgoed de wandelingen kleur. Deze wandelgids nodigt je uit voor een verkenning van de mooie plekjes in Zuid-West-Vlaanderen!

‘Op stap’ telt maar liefst 160 blz. en is het resultaat van intensief werk van vele tientallen vrijwilligers uit Zuid-West-Vlaanderen. Leander Depypere (www.ogenbliksem.com) goot het geheel in een mooie, frisse lay-out. 

Bedankt ook aan onze vele partners: Provincie West-Vlaanderen, Stadlandschap Leie en Schelde, Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart, Alpro, BOSSpaints en het Nationaal Geografisch Instituut, die deze gids mee mogelijk gemaakt hebben.

 
Cover wandelgids

Waar kan ik deze wandelgids kopen?

De wandelgids kost 12 euro. De opbrengst van deze gids investeert Natuur.koepel integraal in de aankoop van natuurgebieden in Zuid-West-Vlaanderen. 

 

Wil je graag een wandelgids aankopen? Stuur dan even een mailtje naar nele@natuurkoepel

Wijzigingen in de routes:

3. Prikkelend Marke

Door de herinrichting van de wildtunnel onder de E403 kan men ter hoogte van punt 3, de Preshoekstraat niet meer recht oversteken (zie rode markering), maar dient men een kleine lus (groene markering) te maken. Het oversteken van het nieuw aangelegde wildpad wordt door afsluitingen verhinderd.

WijzigingMarke

18. Op en neer in Bellegem

Stad Kortrijk heeft onlangs de toegang van het Bellegembos beperkt tot enkel voetgangers om de flora te beschermen. De toegang gebeurt via voetgangerssluizen. Door deze wijzigingen werd nog slechts één enkele uitgang naar het Argendaalpad weerhouden. De sluis naar het Argendaalpad bevindt zich iets hoger in het bos (Zie groene markeringen – de rode markeringen duiden het oorspronkelijk parcours aan).

 

WijzigingBellegem

Meer info?

Nele Devriendt (nele@natuurkoepel.be of 0487/64 45 85)